Duże piekarnie, prowadzące dystrybucję swoich wyrobów na obszarze wykraczającym poza rynek lokalny, doceniają korzyści, jakie wynikają ze zrobotyzowanej paletyzacji. Najistotniejsze znaczenie ma dla nich wysoka wydajność pracy, do której należy dołączyć pozostałe atuty, takie jak możliwość wdrożenia systemu na niewielkiej powierzchni, elastyczną zmianę asortymentu, poprawne etykietowanie oraz zachowanie odpowiednich warunków higienicznych. Nasze dotychczasowe doświadczenia z produktami branży piekarniczej odnoszą się do pieczywa świeżego i mrożonego, pakowanego w różne rodzaje opakowań transportowych, w tym w kartony i tace.
W standardowym systemie instalowanym w większych zakładach piekarniczych robot paletyzuje wyroby dostarczane z kilku linii produkcyjnych z prędkością dostosowaną do wydajności współpracujących z nim maszyn pakujących. Przykładowa przepustowość takiego układu to kilkanaście tysięcy sztuk produktu lub min. 2 000 szt. opakowań na godzinę. Uzupełnieniem typowej linii paletyzacji są: system transportowy dostarczający produkt, układ dystrybucji palet, owijarka oraz etykieciarka palet.
W wyniku wieloletniej współpracy z piekarniami nasze linie paletyzacji uwzględniają wszystkie istotne aspekty związane ze specyfiką tej branży.
Jesteśmy do Twojej dyspozycji.
Z przyjemnością pomożemy Ci w doborze najlepszego rozwiązania.