Po VIII Wiosennej Konferencji Farmaceutycznej w Rzeszowie, organizowanej przez BMP i poświęconej tematom efektywności i optymalizacji, przyszła kolej na 44 szkolenie techniczne FOODTECH "Oszczędność i Efektywność w Utrzymaniu Ruchu, Modernizacje Obiektów Przemysłowych w Przemyśle Spożywczym. Nowe Technologie. Bezpieczny Produkt." w Polichnie.

Tematyka szkolenia obejmowała szeroki zakres zagadnień związanych z utrzymaniem ruchu, automatyzacją produkcji, bezpieczeństwem produktów spożywczych oraz metodami ograniczania zużycia energii w różnych procesach technologicznych.

Poruszane były również kwestie innowacyjności, co oznacza, że w trakcie szkolenia nie mogło zbraknąć głosu Wikpolu. Nasz inżynier sprzedaży – pan Marcin Gerchant zaprezentował realne korzyści z robotyzacji w przemyśle, koncentrując się na przykładach naszych realizacji w przemyśle spożywczym.